Tuesday, December 20, 2011

selama ini!

semalam aku baru balik dari JOHOR.
rumah lama aku dah lawa!
jumpa kawan lama, UMAIRAH SALLEH.
rindu sesangat dengan dia ni
dah 5 tahun aku tak jumpa dia
bila dah jumpa dia,tak tahu nak cakap apa!
spechless kejap!
  
umairah salleh.
hem!
teringat aku masa sekolah rendah dulu
aku ni jenis tak belajar
pemalas tahap gaban!
tapi tak tahu kenapa okay je result aku
bukan nak bangga tapi boleh membanggakan mak ayah aku!


ahahah!


teringat aku main kejar dengan jiran aku!

haziq,farhana and ummi lah!
memang tak fikir apa2 pun

aku ingat aku stay je la kat johor tu
tapi apakan daya aku kena pindah
ayah aku pencen dan dia dah beli rumah dekat SEREMBAN!
tinggal la kenangan kat sana!
ok aku kat seremban ni sekolah kat SEK KEB TAMAN SERI PAGI..
mula-mula aku tak biasa la
rindu sekolah lama
akhirnya dapat gak biasakan diri
so sampai TAHUN 6 aku sekolah situ
alhamdullilah aku dapat akhirnya 5 A tu!
semua geng aku pindah
and termasuk aku lah!
tapi barulah aku tahu nama SBP!
welcome to SMK KING GOERGE V
memang mula2 aku excited la
tapi masuk sekolah je
aku dah tengok orang pegang tangan!
mak ai!

so aku inisentif
pindah sekolah biasa
welcome to SMK SENAWANG 3
aku dapat tahu yang bangunan sekolah tu kat Lavender Heights
aku dah tak sedap hati ni
yela tumpang SMK SENAWANG
pastu kena belajar cam merempat je
so aku amik keputusan 
amik exam untuk aliran agama
kat SMK SERI PAGI
mula2 aku tak nak masuk sekolah tu
tapi nak sekolah mana lagi?
SBP?
ayah aku malas nak mohon

and sekarang masalah baru aku
boleh ke aku bawak BAHASA ARAB?
ayah aku kata tak pandai boleh belajar!
i'll take it!
FORM 2-aku still lagi sekolah sini!
yeah aku dah jadi form 2
so perangai aku mcm kerek sikit la
time ni la aku dah mula mesej ngan bdk lelaki
(ye lah hormon masih bercelaru)
nak couple
suke orang tu
orang ni
friendship problem(time ni la tahun paling teruk aku gaduh dengan rina)




mamat ni buat aku merana jap!
ermm citer dulu!
ok
FORM 3-  PENILAIAN MENENGAH RENDAH
benda ni dah buat aku cuak
target 9 A!
aim masuk KOLEJ ISLAM ALAM SHAH!
belajar sampai hingga ke titisan akhir!
dapat jugak 9A!
alhamdullillah!
alhamdullilah dapat masuk SBP!
tapi tersalah aim lak!
SEK MEN AGAMA PERSEKUTUAN LABU

aku harap sekolah ni dapat memberi kenangan manis aku pada zaman remaja yang semakin hilang ni!
dapat 11 A+ kat sini!
ya allah perkenankanlah doaku ini!




               

2 comments:

  1. aq like gamba baru aq..hohoho
    btw..shumell lha blog kaw..
    nty bole hias ean aq nye lak...hihhi

    ReplyDelete