Thursday, December 27, 2012

interview UTP tak datang, UPM dalam mimpi

time : tak pasti tapi esok exam chemistry
venue : hentian zahrah

mama bawak latop aku utk check edu camp utp
and alhamdullilah i've got interviewnye
minta sebab suka2 je
nak check result trial aku laku ke tak
hoho~

nak buat macamane tapi parents aku menentang sekeras-kerasnya
rancangan aku nak pegi interview
sbbnya ialah:

aku PEREMPUAN

erm, menyedihkan sebenarnya
tapi nak buat macamana 
nak tak nak kenalh terima
aku kan anak mama :D

dia kata perempuan tak sesuai belajar kat UTP
lagi satu kerja kat pelantar tu bakal mmbuatkan aku gila
sbb dia tahu perangai aku yang tak tahan mental ni

dan aku mmg mengakui kata-katanya

dan seterusnya pada suatu hari aku dapat UPM
ni pun fast track
dan problemnya jugak 
mama tak kasi pergi
nasib baik UPM
kalau JUST uh
memang aku ugut nak menyorok je
tapi aku sedih jugak lah
membazir je sijil2 yg aku photostat
dan kesian jugak utk org yg nk sgt bnde uh
aku mengambil peluang org tu

tak pelh
aku kne tunaikn permintaan mama papa ku
apply UIA
amik asasi di gombak
selapas tu belajar kt UIA kuantan
maybe itu yg terbaik

insyaallah .
that's why i love you, mama
you know the best for me !
 

No comments:

Post a Comment