Tuesday, August 26, 2014

New course, new life and new AMBITION

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!!!!!

serius, lama betul tak update blog
rasanya dalam setahun jugak lah rasanya.
dan dalam masa setahun nih banyak juga benda yg berlaku.

ada yang manis
ada juga pahit
and this thing really affecting me :)

dulu,tamhidi perubatan
dan sekarang insyaallah, aku bkl menjadi mahasiswi dalam program
kejuruteraan elektronik.

hmmm, Allah punya peraturan kita tak dpt nak jangkakan.
tapi aku tak tahu kenapa aku rasa lebih tenang 

so, korang semua. doakan ye :) cuak pulak rasanya. yelah, diorang kata course engineering ni ramai lelaki.so, aku rasa competitive in studies ni make me suffer. huhuhu. bdk lelaki ramai yang pandai kan. 

ni aku nak share skit gambar dinner tamhidi medic. dapat amik asasi pun jadilah. so this is it :

this is my father. making ABC for them :)
adios dulu lah ye. tetibe rasa hang komputer nih.
annyeong :)
wasalam :)

Wednesday, December 18, 2013

Kalau boleh?

Kalau boleh, semua orang nak jadi doktor.
semua orang nak jadi doktor.
tapi berbeza betul kalau kat sini
kalau pandai , boleh jadi doktor.

kalau banyak duit, boleh jadi doktor.
dan aku yang takde kedua- duanya?
macam mana nak buat?
hmmmm.

Ya Allah ya Tuhanku
permudahkan urusan aku
moga2 tuah menyebelahi aku.
aku berharap impian aku menjadi kenyataan.

Friday, August 30, 2013

GIVE UP!

Aku tak tahu kenapa
mungkin give up aku memang dah sampai petala kelapan
bukan maksudnya aku tak rerti bersyukur
tapi tak tahu nak cakap
aku rasa payah nak lawan budak-budak yang pandai kat sini

markah bio 90
kuiz online chemistry 1 salah je
speaking fluently in arabic and english
physics semuanya laju

ya allah. aku tak tahulah aku mampu ke tak nak move on dalam semua nih
rasa kerdil tuh selalu membelenggu diri aku
rasa BODOH mmg dah tertampal kat kepala otak aku
aku tak nak cakap kat mak ayah aku tak tahu aku boleh sambung benda semua ni ke tak
harapan diorang nak tgk aku jd doktor tu menggunung tinggi
dan give up aku tu macam menyelubungi diri aku
aku tak tahu nak buat ape
kalau ikutkan aku ni
mahu aku keluar masuk diploma je
susah betul nak lawan
rasa rendah diri masih menguasai diri aku
ya allah, apa aku nak buat nih?
hard enough to said that
I'M REALLY GIVE UP WITH MY LIFE
YES, GIVE UP

ya allah, kalau bunuh diri tu tak berdosa
dah lama aku bunuh diri
hidup kat dunia nihh tak
rasa cam payah je kat diri aku
aku rasa akulah paling bodoh dalam kelas aku tu

Wednesday, May 1, 2013

what's going on, people?

505.
No rumah aku
5 Mei 2013
Marilah mengundi
Walaupun aku tak cukup umur lagi
tapi aku nk menyeru kepada semua
pilihlah calon yg boleh mmbawa kepada jalan yg benar
drpd statement aku pun korg dh tahu aku mnyebelahi siapa

INI KALILAH!
UBAH!
JOM BERSIHKAN MALAYSIA!

Aku bukan nak crik musuh dalam facebook
tapi kalau dah salah. kenalah bangkang
hmm, dah berapa banyak orang block aku
tapi nak buat macamana 
bukan aku boleh tahan
'jangan tekan button block tuhh'
hahahhaha
tp aku nak cakap 

ADA GUA KESAH SAMA LU?

lawan tetap lawan
hmmm, aku masih tak paham kenapa orang sanggup mmbayr drpd menerima?
hmmm, payah betul klau org yg dh biase kepd kemungkaran
fitnah sana, tuduh sana?
ape daaaaaa~

kami anak muda, undi PAS. tak mahukan dacing yang berat sebelah :P

Thursday, December 27, 2012

interview UTP tak datang, UPM dalam mimpi

time : tak pasti tapi esok exam chemistry
venue : hentian zahrah

mama bawak latop aku utk check edu camp utp
and alhamdullilah i've got interviewnye
minta sebab suka2 je
nak check result trial aku laku ke tak
hoho~

nak buat macamane tapi parents aku menentang sekeras-kerasnya
rancangan aku nak pegi interview
sbbnya ialah:

aku PEREMPUAN

erm, menyedihkan sebenarnya
tapi nak buat macamana 
nak tak nak kenalh terima
aku kan anak mama :D

dia kata perempuan tak sesuai belajar kat UTP
lagi satu kerja kat pelantar tu bakal mmbuatkan aku gila
sbb dia tahu perangai aku yang tak tahan mental ni

dan aku mmg mengakui kata-katanya

dan seterusnya pada suatu hari aku dapat UPM
ni pun fast track
dan problemnya jugak 
mama tak kasi pergi
nasib baik UPM
kalau JUST uh
memang aku ugut nak menyorok je
tapi aku sedih jugak lah
membazir je sijil2 yg aku photostat
dan kesian jugak utk org yg nk sgt bnde uh
aku mengambil peluang org tu

tak pelh
aku kne tunaikn permintaan mama papa ku
apply UIA
amik asasi di gombak
selapas tu belajar kt UIA kuantan
maybe itu yg terbaik

insyaallah .
that's why i love you, mama
you know the best for me !
 

Tuesday, December 18, 2012

salah ke aku layan kpop?

omg
aku tak tahu sape mangkuk ayun yg tidak diketahui asalnya or dikenali sebagai unknown
mengatakan tak pyh nak kpop sgt lah
aku rase dia dh lama x rse penyepak aku

kalau berani kenapa x tulis name ko
SENGAL!
so what???
aku ade kacau ke kalau aku layan kpop...

pergi SYURGA.